Претседателот на Франција, Емануел Макрон упати поддршка до граѓаните на Република Македонија за референдумот на 30 септември

Претседателот на Франција, Емануел Макрон упати поддршка до граѓаните на Република Македонија за  референдумот на 30 септември, потенцирајќи дека верува дека договорот од Преспа е добар за нашата земја, за регионот и за Европа.