Виц

Затрчан Трпе влегува во породилиште, па прашува:

– Што добив?

– Син! – му вели медицинската сестра.

А тој:

– Знаев, кога јас ќе го прочистам мојот оџак… неможам да промашам, мора да биде машко!

– Да, ама вие изгледа не го чистите редовно оџакот, детето е црнче!