Приведена 44 годишна жена на ГП „Ќафасан“

Вчера во 19:10 часот на Граничен премин Ќафасан, за влез во Р.Македонија се пријавила Г.К.(40) којашто била евидентирана со мерка „Лиши од слобода“ за сторено кривично дело по член 202 став 1 од Кривичниот закон на Република Македонија.

Во 21:20 часот, истата со Потврда за предавање на лице, била предаденa на полициски службеници од Полициска станица Струга за спроведување до Казнено поправна установа Идризово.