Антонио Шиникоски го фати светиот крст во Велестово

20-годишниот Антонио Шиникоски е најсреќниот фаќач на светиот крст во Велестово, меѓу 20-мината скокачи. Шиникоски за прв пат оваа година го фати светиот крст.

Се верува дека оној кој ќе го фати крстот ќе има среќа, здравје и благосостојба во текот на целата година.

Фото: Архива