Во Мешеишта светиот крст во рацете на Јован Тупанчески

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, се одбележа и во Општина Дебрца. Во Мешеишта, најбрз и најсреќен беше Јован Тупанчески, Мешеиштанец по потекло, а

повеќе...

Николовски: Mакедонија е силно посветена на олеснување на меѓународната трговија со земјоделски производи

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска учествуваше на состанокот во организација на Федералното министерство за земјоделство и

повеќе...

Собор на Свети Јован Предвесник и Крстител

Денес православните христијани го одбележуваат празникот посветен на Собор на Свети Јован Предвесник и Крстител. Со оглед дека главната улога

повеќе...

Министри од Владата на РМ присуствуваа на прославувањето на Богојавление – Водици во градовите низ земјата

Денес, по повод православниот христијански празник Богојавление – Водици, министри од Владата на Република Македонија присуствуваа на традиционалните манифестации со

повеќе...