Владата на Северна Македонија ги прифаќа сите 7 првични барања на „Марш за чист воздух“ и ја реафирмира поканата за средба

Со целосна почит за исклучителната важност на темите што ги загрижуваат сите граѓани во земјата, особено оние од најпогодените градови,

повеќе...

Воведение на Пресвета Богородица

Денес се слави празникот посветен на Воведение на Пресвета Богородица-Пречиста. Кога Пресвета Дева Марија наполни три години од раѓањето, нејзините

повеќе...

Бектеши го претстави граѓанскиот буџет-во фокусот мерки за енергетска ефикасност, поддршка на туризмот и развој на енергетскиот сектор

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска одржа прес конференција за Буџетот за 2020 година. Во продолжение интегралниот говор на министерот:

повеќе...