Основана е Балканска мрежа за борба против дезинформации која се залага за прекугранична соработка

Девет организации од пет држави на Балканот  (Северна Македонија, Албанија, Грција, Косово и Србија) денеска го одбележаа 2 април, Меѓународниот ден

повеќе...

ЦИВИЛ изразува згрозеност и упатува најостра осуда за бруталниот чин, повикува на нула толеранција за насилството

На социјалните мрежи се појави крајно вознемирувачко видео кое го пренесоа и медиумите, во кое се документира вербална и физичка

повеќе...

Упатство за оценување на ученици во средните и основните училишта наменето за наставниците

Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија објави Упатството за оценување на учениците во средните и основните училишта

повеќе...

ГДУ: Повторно апелираме, 30 дена колективен одмор додека не е доцна!

Граѓанско демократската унија (ГДУ) испрати соопштение до медиумите во кое стои: „На вчерашната прес-конференција, Драгица Николоска, директор на Центарот за

повеќе...

Пациентите со ретки болести ги нема на листа на ослободени од работа и покрај комплексните проблеми со кои се соочуваат

Здружението на граѓани за ретки болести ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ Битола испрати повеќе дописи до Министерството за Здравство, Министерот за Здравство

повеќе...