Пецаков: Нов концепт за справување со КОВИД-19, дополнителни 50% од својот личен доход за здравствените работници и 20.000 денари за вработените во МВР

Кандидатот за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во 5-тата изборна единица, д-р Кирил Пецаков денес одржа прес-конференција, на која говореше

повеќе...

17 Политички партии потпишаа Декларација за приоритетно донесување на Законот за недискриминација

Декларацијата за приоритено донесување на Законот за спречување и заштита од дискриминација ја потпишаа 17 политички партии. Политичките партии кои

повеќе...

Започна уништувањето на неексплодирани убојни средства на армискиот полигон Криволак

Вчера, 09.07.2020 на армискиот полигон Криволак започна уништувањето на неексплодирани убојни средства (НУС) од страна на пиротехничарите при Дирекцијата за

повеќе...

Петкоска: Изградба на нов театар, зачувување и унапредување на македонскиот јазик

Кандидатот за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во 5-тата изборна единица, Лидија Петкоска денес одржа прес-конференција на која претстави дел

повеќе...

Чекоштина урбан: Наидовме на ѕид на молчење и игнорирање од страна на локалната самоуправа, градоначалникот и советот

     Помина половина година од нашето формирање и за тоа време ни се приклучија четириесетина членови.      Од

повеќе...