Интервју со директорката на ЈП „Билјанини извори“ Охрид, Гордана Јованоска

Финансиски проблеми, неплатени – заостанати сметки за електрична енергија, неплатен данок на додадена вредност и блокирана сметка. Ваква беше сликата

повеќе...

Интервју со директорот на ЈП „Водовод“ Охрид, Владимир Алексијоски

Бројни финансиски проблеми, неисплатени месечни примања (плати), немање на здравствено осигурување на вработените, долгови кон голем број на добавувачи, кои

повеќе...

Интервју со секретарот на Општина Охрид, м-р Игор Бежоски

Секретарот на една Општина има одговорност да обезбеди ефикасно и ефективно работење на вработените во Општината во согласност со законите,

повеќе...

Интервју со Живка Ангелоска – претседател на Советот на општина Охрид

Претседателот на Совет е должен да се грижи за организацијата и работата на Советот, да ја свика седницата и да раководи

повеќе...

Интервју со градоначалникот на Општина Дебрца, Зоран Ногачески

Општина Дебрца речиси 4 месеци има ново раководство, предводено од Градоначалникот Зоран Ногачески. За тоа како ја затекна Општината од

повеќе...

Кирил Лазаров: Треба да се верува во она што се сака и соновите ќе се остварат

Македонската ракометна репрезентација успеа повторно да се пласира на Светско првенство. Градот Охрид, поточно хотелот „Аквалина“ деновиве е домаќин на вториот

повеќе...

Интервју со младата охридска атлетичарка Стефанија Ристеска

Во Охрид отсекогаш постоеле таленти кои се занимаваат со атлетика. Таков е и примерот со младата 13-годишна атлетичарка од Охрид

повеќе...