Охрид SOS: Јавно обраќање до в.д. Градоначалникот на Општина Охрид

Господине Георгиески, по вашата неодамнешна изјава во која напаѓате граѓани и ги набедувате дека „ненавремено“ реагирале при носењето на урбанистичко-планската

повеќе...

Додека Владанка го спасува сина си од апс: Има ли некој во ова држава кој ќе ги спаси мештаните од Црвена Вода!?

Почитувани медиуми, Откако увидовме, дека во оваа држава царуваат економскиот и политичкиот криминал, не ни преостана ништо друго, освен до

повеќе...

Демир Далип: Отворена е опцијата да се кандидирам за независен кандидат за претседател на Р.Македонија

Идејата, да се оди со Независен Кандидат за Претседател на Р.Македонија, со етнички Македонски Ром или Египќанец, се роди после

повеќе...

Нема да дозволиме Египќаните да бидат „дежурни виновници“ во Македонија, дискриминацијата мора да стане минато

Како, НВО КОАЛИЦИЈА НА ЕГИПЌАНИТЕ, ќе ги активираме сите расположливи ресурси и механизми, а сесо цел да го заштитиме нашиот

повеќе...

Наумоски: Најголема одговорност за ова што се случува во РМ, им припаѓа на Заев и Мицкоски и нивните политички партии

Повод: хаотичната политичка криза во Македонија која не e во интерес за: – граѓаните од Република Македонија независно од нивната

повеќе...

Влијанието на климатските промени врз распоредот на водата на земјината површина и атмосферата

Еколошко заштитен стручен извештај Влијанието на климатските промени врз распоредот на водата на земјината површина и атмосферата. Повод: Преголемиот прилив

повеќе...