Отворено писмо: Очекуваме Египќанец/ка да биде на добитна комбинација на листата за советници на ВМРО-ДПМНЕ Охрид

Египќаните од Охрид, како втора по бројност етничка заедница, основано положуваат големи надежи дека Египќанец или Египќанка ќе се најде

повеќе...

Писмо: Ден на рибари во Охрид без рибари и охридска риба

Како претседател на Здружение на рекреативни риболовци „Св. Апостол Петар“ од Охрид должен сум да реагирам на Одлуката на организаторите

повеќе...

Додевски: Извидници ќе ја спасуваат ДЗС (Дирекција за Заштита и Спасување)

Деновиве во охридските портали, имавме прилика да прочитаме дека: “Осумнаесет учесници од девет балкански држави (Македонија, Србија, Црна Гора, Бугарија,

повеќе...

Охрид SOS: Примитивизам и беззаконие дивеат низ НП Галичица со амин од Општина Охрид и ЈУНП Галичица

На нашата адреса изминативе денови стигнаа повеќе поплаки од граѓани по повод дводневното дивеење низ зони за активно управување од

повеќе...

Наумоски: 22 Март е голем еколошки ден, кога треба да им се посветиме на водените ресурси на Земјината Планета

Почитувани граѓани на Р. Македонија, почитувани припадници на политичките партии, независно од својата национална припадност, НВО-и, јавни државни или локални

повеќе...