ЦИВИЛ: Дивеењето во училиштата мора да престане, а инволвираните да понесат целосна законска одговорност

ЦИВИЛ ја изразува својата загриженост околу содржините коишто се објавени на инстаграм профилот „Најлудите школски видеа“. Последните вести за однесувањето

повеќе...

Владата на Република Северна Македонија е прва влада во регионот којашто има стратешки план за борба против лажните вести

Министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски, имаше воведно обраќање на 4та Регионална Конференција за координирана

повеќе...

Премиерот Заев претседаваше со состанокот на работната група за изработка на „Стратегија за паметна специјализација за истражување и иновации за РСМ“

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, заедно со заменик претседателот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев и

повеќе...