Започнува кампањата „Помислете и на нас“ со активности за прибирање храна и материјални средства

По повод Светскиот Денот на борба против гладта, 16 октомври и Недела на борба против гладта (16-22 октомври), под мотото

повеќе...

Означен почетокот на Проектот „Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓу-граничната област / Македонија-Грција”

Во рамките на активностите за одбележување на Денот на европската соработка, вчера заедно со Јавното претпријатие за управување и заштита

повеќе...

Градоначалникот Ногачески организираше прием за децата по повод Детската недела

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески организираше свечен прием за децата од ОУ Дебрца, во рамки на одбележувањето на Детската

повеќе...

Конкурс за поетски, прозни и ликовни творби на тема: „Топлите прегратки на баба и дедо“

Во рамки на одбележување на 1 октомври – Меѓународниот ден на стари лица, на иницијатива на Клубот за грижа за

повеќе...

Општина Дебрца воведе бесплатна ужинка за секој ученик

Општина Дебрца воведе бесплатна ужинка за секој ученик. „Нашите заложби се да обезбедиме квалитетно образование за сите ученици во нашата

повеќе...

Археологијата во функција на брз и интензивен развој на руралниот туризам во Дебрца

Професор д-р Виктор Лилчиќ Адамс на теренот, го спроведува проектот: „Дебрца-археолошка топографија на старите градови и тврдини 2018“. Археологијата во

повеќе...