Мицкоски: Денеска во Република Македонија владее комплетно црнило и уништување на државата парче по парче

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, денеска оствари средба со членовите и граѓаните на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Македонска Каменица.

повеќе...

Исклучително позитивно мислење од Венецијанската комисија за реформите во правосудството

Македонија доби исклучително позитивно мислење од Венецијанската комисија за измените во Законот за судовите. На денешната седница на Венецијанската комисија,

повеќе...

Премиерот Заев на конференцијата „Децентрализација – Патот што претстои“

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со министри во Владата на Република Македонија учествуваше на Конференцијата „Децентрализација:

повеќе...

Премиерот Заев на новинарски прашања: Верувам дека Законот за амнестија ќе го помогне потребното помирување и ќе ги испрати пораките дека казнувањето мора да опстои и дека нема мешање во правосудството

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, на денешната Националната конференција за градоначалници „Децентрализација – Патот што претстои“, одговараше

повеќе...

Не употребувајте петарди! Над 150.000 луѓе во светот секоја година остануваат инвалиди поради употреба на петарди, од нив 80 отсто се деца

Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека неовластената употреба на пиротехнички средства е казнива согласно Законот за прекршоци против

повеќе...

Известување за неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница во Република Македонија, 21 декември 2018 година (петок)

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98

повеќе...