Упатство за оценување на ученици во средните и основните училишта наменето за наставниците

Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија објави Упатството за оценување на учениците во средните и основните училишта

повеќе...

On line #АПРИЛИЛИЛИ нa официјалната facebook страна на ООУ „Григор Прличев“ Охрид

Општинското основно училиште ООУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ Охрид организира on line маскембал за учениците од прво и второ одделение од училиштето

повеќе...

„Амфора“ го честита официјалното пристапување во НАТО

Нуркачите од Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид на граѓаните на Македонија им го честитаат официјалното пристапување во НАТО – Северноатлантската

повеќе...

Општина Охрид: Апелираме ВМРО-ДПМНЕ да престанат да ја користат актуелната состојба за заработка на ситни политички поени

Општина Охрид испрати реакција до медиумите во врска со денешното соопштение од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид. „И покрај постојаните апели за

повеќе...