Филипче: Се подготвуваме за нов бран од ковид-19 на есен

„Се подготвуваме за нов бран од ковид-19 на есен, посилен од овој сега заради сите други респираторни вируси кои се појавуваат во тој период. Ги зајакнуваме капацитетите. На средбата со здравствените работници во Струга разговаравме за ангажирање на дополнителен број на млади лица коишто сега завршуваат и медицински сестри кои завршиле во средно медицинските училишта во изминатиот период за надградување на капацитетите за тестирање. Да ги почитуваме и да ги слушаме здравствените работници за побрзо справување од овој непредвидлив вирус“, вели министерот за здравство, д-р Венко Филипче.