Инфо ден за презентација на европските образовни програми

Во просториите на општина Охрид, утре, со почеток во 12 часот ќе се одржи инфо ден на кој Националната агенција за европски образовни програми и мобилност ќе ги презентира програмите на Европската комисија во делот на образованието, обуката и младите, „Еразмус плус 2014 – 2020“, како и иницијативите на ЕУ „Еуропас“ и „Евридика“. Во рамки на инфо денот ќе бидат истакнати детали од успешно спроведените проекти досега. Настанот е од отворен карактер и сите присутни ќе имаат шанса да се вклучат со свои идеи.

Преку имплементацијата на „Еразмус плус“ програмата ќе се обезбеди огромна поддршка на образованието, обуката, младите и спортот, како и личен и професионален развој на сите учесници во сферата на образованието и младите и спортот.