Мицкоски: Улогата на жената има длабоки корени низ растежот на оваа земја

Не е само пркоста, македонската жена е и бестрашна мајка, пожртвувана за своите чеда, вистински столб на семејството, страдалник за животот на своите најмили, точно онака како што Прличев ја опишува Неда во Сердарот низ која ги пренесува искрените чувства и вистинската слика која е синоним за македонската мајка.

Сето ова кажува дека улогата на жената има длабоки корени низ растежот на оваа земја.

Среќен 8-ми март!