МВР: На 264 лица им се издадени решенија за изолација

Во текот на изминатото деноноќие (29/30.05) на територијата на Република Северна Македонија на 264 лица им се издадени решенија за изолација, а 52 лица потпишале изјави за самоизолација.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација и евидентирани се по едно лице кое не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Исто така, по однос на мерката за не носење лична заштита на лице регистрирани се  562 прекршоци.