Нови наслови на книги во охридската Библиотека

НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • „Златни наштимувања” – Кацуџо Ниши
 • „Ако животот е сон” – Јанош Арањ
 • „Лира и меч” – Шандор Петефи
 • „Превентива и заштита на иконите” – Златко Танасковски
 • „Лудило” – Трајче Арсовски
 • „Десет унгарски поети на XX век”
 • „Витези од соседството” – Хиро Шимада
 • „Бесмртните” – Диме Иванов-Димано
 • „Имагинарна реалност” – Тони Анастасовски
 • „Тетово низ стари фотографии” – Драги Ѓоргиев
 • „Монумента”