Нови наслови во Библиотеката – мај 2019 година

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Последниот христијанин” – Исидора Бјелица
 • “Луѓе без минато” – Ивица Челиковиќ
 • “Во потрага по загубениот син” – Паскал Гилевски
 • “Светлината на Сатурната” – Кристина Димовска
 • “Преполовениот виконт” – Итало Калвино
 • “Приказната за човекот што ги прекрши сите ветувања” – Илија Каров
 • “Охридске црногорске породице” – Миле Д. Миќуновиќ
 • “Кон јатката” – Санде Стојчевски
 • “Опсада на загатката” – Санде Стојчевски
 • “Кралот Парталко” – Ненад Џамбазов
 • “Есеи 2” – Митко Маџунков
 • “Арно ама” – Калина Малеска
 • “Мечот на шкотскиот крал” – Стив Стивенсон