Нови наслови во Библиотеката – мај 2019

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Алиас Грејс” – Маргарет Атвуд
 • “Бусола” – Матијас Енар
 • “Детството на Исус” – Џ. М. Куци
 • “Мрачни скршнувања” – Џон Ралстон Сол
 • “Писма до Милена” – Франц Кафка
 • “Шанса” – Џозеф Конрад
 • “Рашо ја спасува планетата земја” – Мимоза Ристова
 • “Вистински правец” – Саздо Станојковиќ Сашо
 • “Женски декамерон” – Јулија Вознесенскаја
 • “Девојчето кое танцуваше со пролетта” – Билјана Црвенковска
 • “Иван и Илина” – Мимоза Петревска Георгиева
 • “Пак се тука Петар и Лука” – Горјан Петревски
 • “Уште музика и муабети” – Ненад Георгиевски