Отстранета неексплодирана рачна бомба

На 13.7.2019 (сабота), во 20:00 часот, пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спасување, од с.Брусник, општина Битола подигна неексплодирана (офанзивна) рачна бомба од Првата светска војна. Истата беше пренесена на безбедна локација.