По 30ти пат се одржаа „Охридските староградски средби“

Претседателката на  Советот на град Охрид,  Живка Ангелоска имаше пригодно обраќање на годинешното издание на културната манифестација, „Охридски староградски средби“, што годинава се одржа по 30-ти пат во ЦК „Григор Прличев“.

На годинешното издание учествуваа околу 100 учесници од Охрид, Штип, Гевгелија, Богданци, Прилеп и Скопје.

„Охридски староградски средби“ е фестивал којшто ги афирмира вредностите на староградскиот мелос и ги оживува старите добри музички традиции.

Организатор на настанот е ЦК „Григор Прличев“, а е поддржан од Министерството за култура на Р. Македонија.