Пожар на местото викано Глобочица

На 27.03.2019 во Полициската станица Струга било пријавено дека во шума на место викано „Глобочица“ настанал пожар во кој била зафатена површина од околу два километри.

Од екипа на Територијалната противпожарна единица Струга и мештаните пожарот бил изгаснат.