Приведени албански државјанки кои работеле во угостителски објекти во Велешта

На 13/14.12.2014 година од страна на полициски службеници од ОПКМСР при РЦ за ГР Запад, полициски службеници од ОПКМСР при РЦ за ГР Север и УПС од СВР-Охрид, извршена е контрола во угостителските објекти ,,Ексклузив“ и ,,Јони“ во с.Велешта-Струга, при што се затекнати како работат во УО ,,Ексклузив“ 4 државјанки на Р.Албанија, а во УО ,,Јони“ 3 државјанки на Р.Албанија. На 14.12.2014. година во 00,20 часот истите се приведени и задржани во РЦ за ГР-Запад за понатамошна постапка.