Приведени татко и син поради нарушување на јавниот ред и мир во Куратица

На 11.07.2019 година во 14:30 часот во СВР Охрид пријавено е нарушување на јавниот ред и мир во охридското село Куратица со агресивно однесување и карање помеѓу С.Р.(72) и неговиот син С.Р.(43), жители на селото.

Двајцата се приведени во полициска станица и во согласност со Законот за прекршоци против јавниот ред и мир ќе им биде поднесена соодветна пријава.