Работна средба на државниот секретар Несторовска со заменик министерот за правда на Бугарија

На 8 февруари 2019 година, во Софија, Република Бугарија, делегација предводена од м-р Магдалена Несторовска- државен секретар во МВР и национален координатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција одржа работна средба со делегација на Република Бугарија предводена од проф. Николај Проданов, заменик-министер за правда и заменик-претседател на НКБТЛ, Република Бугарија.

На средбата, меѓу другото, се разговараше за потпишување Протокол помеѓу владите на двете држави за соработка во областа на борбата против троговијата со луѓе. Протоколот ќе придонесе за зајакнување на соработката меѓу двете Министерства за внатрешни работи, а особено меѓу Националните комисии за борба против трговија со луѓе.