Се уредува Центарот за култура во Охрид

Националната установа Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид во изминатиот период, на чело со директорот на Центарот за култура Горан Симоноски направи повеќе промени и тоа:

 • Редовен репертотоар на театарски претстави – секој петок на Театар.
 • Детска претстава организирана по школи, наскоро и на репертоарот.
 • Дигиталниот кино проектор после подолг период е ставен во функција и ќе може да се прикажуваат филмови.
 • Поставена е нова светлечка табла на кровот со новото лого и натпис на институцијата, со помош фирмата ГУГО од Охрид.
 • Реконструирани се излозите на кружното кај гимназија, префарбани со жолта боја, осветлени, испишан натпис ТЕАТАР ОХРИД и КИНО, од сопствени средства и помош од фирмата СУНА за бои и лакови.
 • Извршена е санација на санитарните јазли – WC (заменети и поставени нови чешми, умивалници, писуари, светла, ознаки и сл.) со помош на бутикот ЕМИЛИ од Охрид.
 • Се извршува редизајн на билетарата при самиот влез на Центарот за култура, со поставување нови украсни плочки, осветлување и следи нејзино досредување, исто од сопствени средтва.
 • Поставен е експонат од првиот кино проектор во ходникот во Центарот за култура.
 • Поставени се украсни сакциии, жардињери во главниот ходник и канти за отпадоци пред платото.
  Во преговори сме со одредени стопанственици да се реновира кино салата и сл.

Воедно ова претставува отворена можност до сите стопанственици кои се во можност да помогнат финансиски или со донации да се вклучат за што соодветно ќе им се оддолжат како институција.

This slideshow requires JavaScript.