Света литургија за празникот Обрезание Господово и Св.Василиј Велики

Дебарско кичевската епархија ги информира граѓаните дека утре (14ти јануари), на празникот Обрезание Господово и Св.Василиј Велики (Православна Нова Година – Василица) ќе се служи света василиева архиерејска литурија во црквата „Успение на Пресвета Богородица – Каменско.

Света василиева литургија ќе има во сите парохиски цркви во Охрид, со почеток во 08:30 часот, и во манастирот – „Св.Климент и Св.Пантелејмон“ – Плаошник.