Сообраќајот на кружниот тек кај Општата болница ќе се одвива отежнато

Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици ги информира граѓаните, дека утре (04.04.2019) ќе се интензивираат градежните активности на кружниот

повеќе...

Утре започнува Глобалната недела на парите: Народната банка со бројни активности

Утре започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се

повеќе...

Низа активности во Охрид за Светскиот ден и Неделата на Црвениот крст и Црвената полумесечина

На 8 мај 1828 година роден е големиот хуманист Анри Динан, основоположник на идејата за движењето на Црвениот крст. Во

повеќе...