Швајцарци заинтересирани за производство на канабис за медицински цели во Мешеишта

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески, оствари средба со потенцијални инвеститори од Швајцарија кои се заинтересирани нивната бизнис идеја за

повеќе...

Истекува рокот за пријавување за втората по ред Бизнис лига во мал фудбал

Истекува рокот за пријавување за втората по ред Бизнис лига во мал фудбал која ЈП „Билјанини Извори“ ќе ја организира

повеќе...

Стопанските комори спроведоа истражување за оцената на бизнис средината во Македонија

Денеска, Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се спроведува во партнерство со четирите најактивни стопански комори во

повеќе...

ЈП „Билјанини Извори“ стана дел од првиот приватен бизнис клуб во Македонија

ЈП „Билјанини Извори“ согласно стратегијата и визијата на менаџментот оваа година направи многу исчекори во насока на запознавање и комуникација

повеќе...

Регионални експерти и македонски бизнисмени ќе споделуваат искуства за пренос на сопственоста на семејните бизниси од една на друга генерација

Малите и средни петпријатија, кои се најчесто и семејни бизниси, вработуваат 76% од работоспособното население во земјата и тие се

повеќе...

Во Софија се одржува втората Балканска конференција на мали и средни претпријатија

Денес во Софија се одржува втората Балканска конференција на малите и средни претпријатија (МСП). Настанот се одржува со присуство на

повеќе...