Николај Петкоски од Охрид ја доби наградата од Општина Битола на „Пијанофест 2019“

Изминатиот викенд во Битола се одржа првото издание на меѓународниот натпревар во пијано „Пијанофест 2019“. Околу 80 натпреварувачи од Албанија,

повеќе...

Постигнат договор за соработка помеѓу ФК Пелистер и ЦСКА Софија

Раководството на ФК „Пелистер“и раководниот тим на фудбалскиот клуб ЦСКА од Софија, Република Бугарија, денес постигнаа заеднички договор за соработка.

повеќе...

Успех на членовите на ШК „ЛАСКЕР“ Охрид на турнирот „Державин“ во Битола

Викендов (26 и 27 јануари) под покровителство на Меѓународниот Славјански Универзитет „ГАВРИЛО РОМАНОВИЧ ДЕРЖАВИН“ во Битола се одржа шаховски турнир,

повеќе...

Општина Битола системски ќе го решава проблемот со кучињата скитници

Наместо досегашниот начин на справување со кучињата скитници, Општина Битола пристапува кон системско решавање на овој проблем. Преку грантовата шема

повеќе...