Општата болница Охрид доби донација – специјализирано амбулантно возило

Општата болница Охрид денеска доби донација – специјализирано амбулантно возило. Станува збор за донација обезбедена со проект и организациска поддршка

повеќе...

Бакрачески учествува на Конгресот за интервентна кардиологија во Вашингтон

Д-р Никола Бакрачески од Заводот за кардиоваскуларни заболувања во Охрид, присуствува на еден од најголемите конгреси за интервентна кардиологија кој

повеќе...

Капитенот Кирил Лазаров им ги исполни новогодишните желби на децата од Детска клиника

Деновите околу Новата Година најмногу ги очекуваат дечињата , посебно оние кои силно веруваат во легендата за добриот дедо дебелко

повеќе...

Градоначалникот Мерко ги награди првите новороденчиња во 2019 во Струга

Утрово, градоначалникот на Општина Струга Рамис Мерко, заедно со заменик министерот за здраство Асим Муса го посети Детското одделение во

повеќе...

Градоначалникот Георгиески во посета на првото новороденче во 2019 година

Вршителот на должност градоначалник Константин Георгиески денеска на гинеколошкото одделение при општата Болница во Охрид го посети првиот нов жител

повеќе...

Новогодишни пакетчиња за згрижените деца во охридските болници

Децата со посебни потреби  кои се лекуваат во Специјалната болница за ортопедија и трауматологија „Св. Еразмо“  и  децата во детското

повеќе...