Утре ќе се одбележат 75 годишнината од формирањето на Првата МКНОУПБ и Патронатот на ОУ „Дебрца“

Општинската организација на Сојузот на борци од Народноослободителната и антифашистичка војна на Македонија 1941-1945 и на граѓаните продолжувачи во општините

повеќе...

Проф. Љубиша Машановиќ избран за потпретседател на ОО на Сојуз на борци од Охрид и Дебрца

Општинскиот одбор на Сојузот на борци од Охрид и Дебрца, на својата втора седница одржана денес (26.02.2018), ги донесе следните

повеќе...