Општина Дебрца доби универзален ровокопач опремен со хидрауличен чекан и нож за чистење на снег

Општина Дебрца заедно со партнер општините Вевчани и Струга доби уште еден грант – универзален ровокопач опремен со хидрауличен чекан

повеќе...

Градоначалникот на општина Вевчани, Сашо Јанкоски со отчет за сработеното

Денес во просториите на Општина Вевчани се одржа прес-конференција на која градоначалникот Сашо Јанкоски даде отчет за сработеното за првата

повеќе...

Поради неповолни временски услови, дезинсекцијата против комарци ќе се врши на 27, 28 и 29 јуни

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести (Сл. весник на РМ 66/2004, 139/2008 и 99/2009, 149/2014 и 150/2015),

повеќе...

14 години за Стружани и Охриѓани – Локална агенција за развој

50 успешни проекти за младите, возрасните, невработените, жените и жителите во Охрид, Струга, Дебар, Кичево, Вевчани се дел од биографијата

повеќе...