Драгана Лукан Николоски е автор на наградениот расказ на конкурсот „Живко Чинго“

Драматургот Драгана Лукан Николоски е авторот на расказот „Пад на системот или Како балканските народи сфатија дека Бог можеби и

повеќе...

Во тек е пријавувањето за конкурсот за најдобар расказ по повод „Вечер на Живко Чинго“

Пријавувањето за Конкурсот за најдобар расказ по повод традиционалната манифестација „Вечер на Живко Чинго“ е во тек. Крајниот рок за

повеќе...

Естетско уредување на просторот во и надвор од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти

Учениците од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти, членови на ликовната секција 2018/2019, под менторство на ликовниот педагог Жанета Стаиќ Митрески

повеќе...

Фудбалски натпревар помеѓу Стари и Млади во село Велгошти

По повод големиот христијански празник Воскресение Христово – Велигден, М.К. Велгошти ВМРО-ДПМНЕ и Унијата на млади сили ВМРО-ДПМНЕ Велгошти организираат

повеќе...

Трендафилов-Нанче: Освен традиционалниот, да се развива и верски, рурален и авантуристички туризам

Кандидатот за градоначалник на Општина Охрид од редовите на ГДУ, Михаил Трендафилов-Нанче, заедно со претседателот на партијата, Петар Колев, и

повеќе...