Архиерејска литургија и промоција на книгата Дебарско – кичевска епархија (1967-2017)

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека во недела (16 декември 2018), во катедралната црква св. Софија

повеќе...

Отслужена литургија за празникот Свети Климент Охридски Чудотворец

По повод празникот посветен на Светиот Климент Охридски Чудотворец, на 07.12.2018 година, во Светиклиментовиот манастир на Плаошник во Охрид, беше

повеќе...

Светата великомаченичка Екатерина и Светиот великомаченик Меркуриј

Денес е празник посветен на Светата великомаченичка Екатерина и Светиот великомаченик Меркуриј. Светата великомаченичка Екатерина Ќерка на царот Конста. По

повеќе...

Во Каменско отслужена литургија за празникот Пречиста

Денес, на празникот Воведение во храмот на Пресветата Владичица наша Богородица – Пречиста, во храмот „Успение на Пресвета Богородица –

повеќе...

Денес е Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста

Денес се слави празникот посветен на Воведение на Пресвета Богородица-Пречиста. Кога Пресвета Дева Марија наполни три години од раѓањето, нејзините

повеќе...