Митаноски: Погрешен е приодот на Владата за субвенционирање дневни весници

Недоволен е и, за мене, неубедителен аргументот, во самисла на повикување на светски искуства од земјите на развиените демократии, како

повеќе...

Градоначалникот Стојаноски дел од училишниот весник на ОУ „Св.Климент Охридски“

Учениците од литературната  секција при ОУ „Св. Климент Охридски“ денеска беа во посета на општина Охрид и го интервјуираа градоначалникот

повеќе...

Шести роденден на македонскиот весник „Илинден“ – Тирана

Пред шест години, како двоброј за февруари и март, беше испечатено првото издание од македонскиот весник „Илинден“ весник на Македонското

повеќе...