Центар за јавно здравје Охрид: Состојба со COVID-19 (од 1 до 7 август)

Во интерес на информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа,

повеќе...

По барање на ЗНМ ќе се спроведе скрининг за коронавирус на новинари

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за

повеќе...

Секој трет заболен од Ковид-19 нема симптоми – колку се вкупно „невидливите сејачи“ на болеста? (инфографик)

Од околу 2.000 до сега регистрирани заболени со Ковид-19 во земјава, дури 32,3 отсто воопшто немаат симптоми, но можат да

повеќе...

Северна Македонија доби советодавни услуги од ЕБОР и Меѓународната организација на труд

Работната група на ЕБОР и Меѓународната организација на труд развиваат политика на препораки за Северна Македонија Пандемијата има силно влијание на локалните

повеќе...