Започна украсувањето за Водици

Денеска започна украсувањето на Охридското пристаниште и крајбрежниот потег, по повод одбележувањето на големиот христијански празник Богојавление-Водици. Екипи на јавното

повеќе...

Забрането паркирање кај кружниот тек и Капетанија за Водици

Поради непречено одвивање на сите активности во делот на организацијата на големиот црковно-народен собир по повод големиот христијански празник Богојавление

повеќе...

Богата програма за празникот Богојавление – Водици во Охрид

Во рамки на програмата за одбележување на големиот христијански празник Богојавление-Водици, Општина Охрид организира голем концерт на балканската музичка ѕвезда Петар

повеќе...

Охрид интензивно се подготвува за големиот христијански празник Богојавление – Водици

Во духот на православието и традицијата, Охрид и годинава на 19-ти јануари ќе биде центар на одбележувањето на големиот христијански

повеќе...

Во Мешеишта светиот крст во рацете на Јован Тупанчески

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, се одбележа и во Општина Дебрца. Во Мешеишта, најбрз и најсреќен беше Јован Тупанчески, Мешеиштанец по потекло, а

повеќе...

Собор на Свети Јован Предвесник и Крстител

Денес православните христијани го одбележуваат празникот посветен на Собор на Свети Јован Предвесник и Крстител. Со оглед дека главната улога

повеќе...

Градоначалникот Ногачески со честитка за Богојавление – Водици

По повод големиот христијански празник Богојавление-Водици, честитка до граѓаните упати градоначалникот на Општина Дебрца, Зоран Ногачески. „Денес е Богојавление –

повеќе...