Се бара работник за прием и продажба на возила во „Терен Ауто Плус“

Салонот за продажба на користени возила „Терен Ауто Плус“, во населба Рача, Охрид, распишува оглас за вработување во редовен работен

повеќе...

Јавен оглас за работно ангажирање на невработени лица по Годишната програма за јавни работи

Општина Дебрца има потреба од работно ангажирање на 3 работници за времетраење од три месеци, за извршување на јавни работи

повеќе...

Јавен повик до евидентирани невработени лица за вклучување во програмата општинско-корисна работа за Проект „Од жителите за жителите на општината“

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) 

повеќе...

Промовиран Проектот „Образование за вработување во Македонија“

Денес во Охрид се одржа презентација на проектот „ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА“. Проектот е поддржан од Швајцарија и истиот

повеќе...

Македонија на патот кон предизвикот за унапредувања на можностите за напредок на младите и креирање на можности за младинско вработување

Општинската организација на Партијата за општествен и економски напредок ПОЕН ја започнува серијата на тематски прес конференциии. Целта на денешниот

повеќе...

Утре во Охрид ќе се одржат завршните активности од проектот: „Поттикнување на вработливоста во туристичкиот сектор“

Утре, среда во хотелот „Инекс Горица“ во Охрид во организација на Германското друштво за меѓународна соработка GIZ во рамките на

повеќе...

Охрид домаќин на конференција за размена на искуства и саем за вработување

Градоначалникот Јован Стојаноски ја отвори Конференцијата за размена на искуства и Саемот за вработување што денес се одржуваат во Охрид.

повеќе...