Трето место за ученичка од „Григор Прличев“ на седмиот меѓународен натпревар „Willkommen“

И оваа година Центарот за странски јазици „Willkommen“ од Краљево а во соработка и поттпомогнати од германско–австрискиот едукативен културен центар

повеќе...

Наградени ученици од ОУ „Григор Прличев“ на Регионалниот натпревар по германски јазик

На ден 6.4.2019 година беше одржан регионалниот натпревар по германски јазик во ОУ “Кузман Јосифоски Питу“ во Кичево. На натпреварот

повеќе...

Наставничката по германски јазик Ивана Маховска Шикалеска ја реализира стипендијата во Дрезден како награда од Гете

На почетокот на месец март наставничката по германски јазик Ивана Маховска Шикалеска беше во двонеделна посета во Дрезден, Германија каде

повеќе...

Донација од Гете Институт за наставата по германски јазик во ОУ „Григор Прличев“

Гете Институт е културна институција на Сојузна Република Германија, која има за цел да го афирмира учењето на германскиот јазик

повеќе...

Завршна претстава од учениците од летниот камп во организација на Гете- институт

Изминатата недела во Охрид се одржа летен јазично – музички камп по германски јазик во организација на Гете – Институт

повеќе...

Во Охрид се одржува Летниот камп на партнерските училишта на Гете – Институт

Во Охрид во тек е Летен камп на во организација на Гете-институт Скопје, на кој учествуваат 33 ученици од партнерските

повеќе...

Успех на ученици од ОУ „Григор Прличев“ на Регионалниот натпревар по германски јазик

На Регионалниот натпревар по германски јазик кој се одржа на 17.3.2018 (сабота), на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје, учествуваа

повеќе...