Одбележани 76 години од формирањето на баталјонот „Мирче Ацев“ на Славеј Планина и во подкараорманското село Годивје

Пред Спомен обележјето на Славеј Планина, местото каде беше и формира, денес, со народен собир, организиран од општинската организација на

повеќе...

По втор пат одржана манифестацијата „Ѓомлезијада – Годивје 2019”

Денес во дворот на Црквата “Св. Спас” во Годивје по втор пат се одржа културната манифестација “Ѓомлезијада – Годивје 2019”,која

повеќе...

Утре во Годивје ќе се одржи манифестацијата „Ѓомлезијада 2019“

Утре сите патишта ќе водат во црквата Св.Спас, село Годивје, општина Дебрца на манифестацијата „Ѓомлезијада 2019“. Манифестацијата започнува со правење

повеќе...

Градоначалникот на Општина Дебрца, Ногачески на средба со жителите на Годивје

Градоначалникот на Општина Дебрца, Зоран Ногачески вечерва имаше средба со жителите на Годивје. „Во селската продавница разговаравме за нивните проблеми,

повеќе...