Одбележана десеттата годишнина од потонувањето на бродот „Илинден“

Пред спомен обележјето на градскиот кеј, денеска беше одбележана десетгодишнината од најголемата бродска несреќа на Охридското Езеро, потонувањето на бродот

повеќе...

Лајонс клубот Лихнидос од Охрид, 10-годишнината ја слави со изложба „500 години генијалност“, во чест и слава на Леонардо да Винчи

  Лајонс клуботот Лихнидос, од Охрид, и досега познат по многу иницијативи од непосредна корист за граѓанството, одбра, својата десетгодишнина

повеќе...

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ положи цвеќе по повод 117 години од смртта на Методија Патче

По повод одбележувањето на 117-годишнината од смртта на војводата Методија Патче, делегација предводена од кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ Охрид,

повеќе...