Градоначалникот Георгиески го посети првото новороденче во Охрид во 2020 година

Градоначалникот Константин Георгиески, денеска на Гинеколошкото одделение при Општата Болница во Охрид го посети првото новородено бебе во Новата 2020

повеќе...

Познати добитниците на ученичките стипендии за учебна 2019/2020

Познати се добитниците на ученички стипендии за учебната 2019/2020 година по објавениот Конкурс од страна на Градоначалникот на Општина Охрид

повеќе...

Честитка од градоначалникот Ногачески по повод Католички Божиќ

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески, упати честитка до сите граѓани од католичка вероисповест по повод големиот христијански празник –

повеќе...

Честитка од градоначалникот Георгиески по повод Католички Божиќ

Градоначалникот на Општина Охрид Константин Георгиески упати честитка до сите граѓани од католичка вероисповест по повод големиот христијански празник Раѓање

повеќе...

Промовирани резултатите од Проектот „Требенишко Кале, село Требеништа, истражување 2019”

Денес во општина Дебрца беа промовирани резултатите и сознанијата од Проектот „Требенишко Кале, село Требеништа, истражување 2019”. Археолошкиот локалитет „Требенишко

повеќе...

Градоначалникот Георгиески со честитка по повод Денот на наставата на турски јазик

По повод одбележувањето на Денот на наставата на турски јазик – 21 декември, Градоначалникот на Охрид Константин Георгиески упати честитка

повеќе...

Започна санацијата на колекторскиот систем на Охридското Езеро

Со пригодна свеченост денеска во Охрид беше означен почетокот на работните активности за санација на Колекторскиот систем на Охридското Езеро.

повеќе...

Градоначалникот Георгиески оствари средба со заменик шефот на мисијата од Американската амбасада

Денес, градоначалникот Константин Георгиески оствари средба со заменик шефот на мисијата од Американската амбасада, Џенифер Литлџон. На средбата се разговараше

повеќе...