Фатени рибокрадци во близина на угостителски објект на Дебарското езеро

На 23.04.2019 година во 12:30 часот, во близина на угостителски објект на Дебарското езеро, во незаконит риболов, затекнати се Ќ.Л.

повеќе...

Жител од Џепиште нелегално изградил викендица покрај брегот на Дебарското Езеро

Поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело ,,узурпација на недвижности“ и ,,бесправно градење“, полициската станица од Дебар, поднесе

повеќе...

Епидемија на мали сипаници на територија на ПЕ Дебар

Моментална  состојба во Р. Македонија Во 2018 година, заклучно со 23.08.2018 во Република Македонија се регистрирани вкупно 40 случаи на мали

повеќе...

Поради неповолни временски услови, дезинсекцијата против комарци ќе се врши на 27, 28 и 29 јуни

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести (Сл. весник на РМ 66/2004, 139/2008 и 99/2009, 149/2014 и 150/2015),

повеќе...

14 години за Стружани и Охриѓани – Локална агенција за развој

50 успешни проекти за младите, возрасните, невработените, жените и жителите во Охрид, Струга, Дебар, Кичево, Вевчани се дел од биографијата

повеќе...