ЦЈЗ: Граѓаните да не бидат доведени во заблуда и изложени на трошок за дезинфекција од несоодветни и неовластени фирми

Во периодот на соочување со епидемија/пандемија со коронавирусот Владата на Република Северна Македонија донесе низа мерки за заштита и спречување

повеќе...

ЦЈЗ: Угостителите и станоиздавачите задолжително да извршат превентивна дезинфекција

Во рамки на своите законски надлежности и овластувања, а во пресрет на Велигденските празници кога се очекува голем број гости

повеќе...

Центарот за јавно здравје Охрид подготви посебни, поволни пакети на услугите за дезинфекција за станоиздавачите

Во рамки на своите законски надлежности и овластувања, а во пресрет на претстојната туристичка сезона, Центар за јавно здравје Охрид

повеќе...