Д-р Митре Милошевски: Здравјето е човеково право, да го чуваме, здравје за сите, здравје насекаде!

7 Април е Светски ден на здравјето, ден посветен за подигање на свеста за здравјето на луѓето ширум светот. По

повеќе...

Отслужена света литургија во црквата Св.Софија за празникот Благоец

Денес, во Четвртата недела од Великиот пост и на празникот Благовештение на Пресвета Владичица наша Богородица, во катедралниот храм „Св.

повеќе...

Ќе се служи света литургија за празникот Благовештение на Пресвета Богородица

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека во четвртата недела од Великиот пост на 07. април 2019

повеќе...