Раскинати пет договори за концесии за минерални суровини во Лабуништа

Министерот за економија Крешник Бектеши на прес–конференција информираше дека Владата на Северна Македонија на последната седница, по предлог на Министерството

повеќе...

Потпишување на втор договор за грант меѓу ЈУНП Галичица и Фонд за природа Преспа – Охрид (ПОНТ)

Минатогодишната соработка меѓу Јавната установа Национален парк Галичица и Фондот за природа Преспа-Охрид (ПОНТ) продолжува. Имено, во согласност со мисијата

повеќе...

Потпишан протокол за вклучување во проектот „Мојот правен советник“

Градоначалникот Константин Георгиески и претставникот на Здружението за правно образование и унапредување на правната наука и практика „ЈУС ЕТ ЈУВЕНТУС“ Константин Битраков,

повеќе...

Потпишан договор за финансирање на центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2019 година

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски и градоначалниците на Југозападниот плански регион вчера во Струга потпишаа договор за финансирање на

повеќе...

Потпишан договор за финансирање на центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2019 година

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски и градоначалниците на Југозападниот плански регион, во Струга, потпишаа договор за финансирање на Центарот

повеќе...

Потпишан протокол за соработка со Бугарија во областа на борбата против трговијата со луѓе

„Борбата пртив организираниот криминал не познава граници, што не упатува на заедничка акција. Мигрантската криза со која се соочија нашите

повеќе...

Потпишани договорите за набавка на механизација за потребите на ЈКП „Дебрца“

Подигнување на  квалитетот на комуналните услуги на едно пристојно ниво, соодветно на потребите на граѓаните на општина Дебрца, беше еден

повеќе...

Во четврток ќе биде потпишан Договор за грант меѓу ЈУ НП Галичица и Фонд за природа Преспа – Охрид (ПОНТ)

После неколку месечните преговори и аплицирањето од страна на ЈУНП Галичица на повикот за финансиска поддршка објавен од Фондот за

повеќе...

ИПА – Регион Охрид потпиша Договор за соработка со ХОТАМ

Интернационалната полициска асоцијација (ИПА) – Регион Охрид, деновиве потпиша Договор за деловна соработка со Здружението на хотели, ресторани, кафетерии и

повеќе...

Косовски државјанин и стружанка изготвиле лажен купопродажен договор за автомобил

Поради постоење основи на сомнение за сторени казнени дела „фалсификување исправа“, и „измама при добивање кредит или друга погодност“, Секторот

повеќе...